Vilele continuă să răsară ca ciupercile după ploaie atât în pădurea propriu-zisă cât şi pe suprafaţa aferentă parcului care, teoretic, nu poate fi retrocedată. Prefectul Gheorghe Davidescu tot promite de pe vremea când se afla la conducerea Direcţiei Silvice, că va face lumină în cazul retrocedărilor abuzive. Defrişările, însă, continuă pentru a lăsa locul unor construcţii somptuoase.
Aproape trei sferturi din zona forestieră de peste 2000 de hectare a făcut, în ultimii ani, obiectul retrocedărilor, în locul arborilor seculari, răsărind viloaiele împroprietăriţilor. Grav este că nici măcar Pădurea - parc ce măsoară 430 de hectare n-a scăpat neatinsă.
În 2001, când respectiva suprafaţă a devenit padure-parc, printr-un ordin al Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Apelor s-a stabilit că ea nu poate face obiectul legilor funciare întrucât terenurile care au un astfel de statut sunt exceptate de la retrocedare. Cu toate acestea s-au găsit metode de fentare a legii, prin care unii cetăţeni sa fie puşi în posesia unor suprafeţe însemnate: În total 143 din cele 430 de hectare.
“Este vorba de nouă titluri de proprietate asupra cărora avem certitudinea că au fost obţinute illegal, cele 143 de hectare fiind restituite abuziv, cu încălcarea legii, cu concursul consiliilor locale ale localităţilor din care provin proprietarii, ocoalelor silvice, şi autorităţilor judeţene. Am cerut în instanţă anularea acestor titluri de proprietate, procesele fiind, acum, pe rol la Judecătoria Piteşti.” spune Gheroghe Davidescu, prefectul judeţului Argeş.
Majoritatea celor care au revendicat şi revendică suprafaţe aferente parcului sunt, potrivit declaraţiilor prefectului, din Răteşti, Miceşti, sau Poiana Lacului. Pe restul terenului forestier şi-au ridicat viloaie şi băieţi deştepţi din Piteşti sau Moşoaia, care, după ce s-au văzut proprietari peste pădure au to