Asistentul din Zalău, care a anulat eronat un gol Universităţii Craiova în meciul cu Steaua, va fi sancţionat de Comisia Centrală a Arbitrilor. Istvan Kovacs şi Cristi Balaj au comis şi ei greşeli în această etapă.
Greşeala impardonabilă a asistentului Ioan Onicaş (41 de ani), care a anulat în mod eronat Universităţii Craiova în meciul cu Steaua un gol valabil marcat de Mihai Costea (min. 57), nu va rămâne fără consecinţe. Surse apropiate Comisiei Centrale a Arbitrilor susţin că asistentul a primit calificativul „slab" din partea observatorului Constantin Ştefan.
Astfel, Onicaş va fi reţinut de la delegări între patru şi şase etape, deoarece a anulat un gol valabil cu consecinţe asupra stabilirii rezultatului final. Pe lângă această perioadă în care va sta „pe bară", arbitrul va mai avea de suferit şi pecuniar. El va pierde o sumă cuprinsă între 14.400 de lei şi 21.600 de lei, adică exact cât sunt baremurile dacă ar fi fost delegat în continuare.
Fostul asistent FIFA Dan Lăzărescu a comentat faza litigioasă din Ghencea. „Greşeala asistentului Ioan Onicaş este impardonabilă, mai ales că el este unul dintre cei mai experimentaţi arbitri-asistenţi din lotul A", ne-a spus Lăzărescu.
„Gargorov l-a influenţat pe Tătăruşanu"
La finalul partidei din Ghencea, Onicaş şi-a motivat semnalizarea, atât în faţa jucătorilor olteni, cât şi în faţa observatorului prin faptul că Gargorov l-a influenţat pe portarul Tătăruşanu. Motivaţia nu stă în picioare din două motive.
1. Fotbalistul Craiovei nu era în ofsaid în momentul şutului lui Mihai Costea.
2. Gargorov nu obtura vizibilitatea portarului, era la aproximativ şase metri de Tătăruşanu şi nici nu a atins mingea.
Deşi este cunoscut drept unul dintre cei mai experimentaţi arbitri-asistenţi din lotul A, Onicaş nu se află acum la prima abatere. În sezonul trecut, la partida FC Timişoara -