Candidaţii la facultăţile tehnice din Bucureşti şi Cluj au cele mai mari note din prima sesiune de admitere. Rezultatele la admitere arată că la specializările unde concurenţa a fost mare, ultima medie de intrare este ridicată.
Prima sesiune de admitere arată că notele obţinute la admitere variază de la caz la caz, în funcţie de cât de căutate erau respectivele facultăţi printre candidaţi. În unele situaţii, absolvenţii de clasa a XII-a au intrat la facultate cu note între 5 şi 6, dar sunt şi mulţi tineri care au intrat cu media 10.
Lectura rezultatelor afişate pe site-urile instituţiilor de învăţământ superior arată imediat că medii mari s-au obţinut la instituţiile cu tradiţie precum Universitatea Bucureşti, Academia de Studii Economice din Capitală, Universitatea Politehnică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi sau Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.
La Universitatea din Bucureşti, notele afişate pe site arată că cele mai mari calificative au fost obţinute în urma unui concurs de dosare, la profiluri precum Administrarea Afacerilor, Filosofie sau Geografie. La Facultatea de Administraţie şi Afaceri, ultima medie de intrare pe locurile bugetate a fost de 9,43 şi a fost luată de un student care doreşte o specializare în Administraţie Publică.
În schimb, prima medie a fost de 9,93. La Geografie, mediile de intrare la buget s-au situat între 9,22 şi 9,88, dar aici concurenţa a fost de zece pe loc. La Facultatea de Drept, unde concursul a fost tip grilă, foarte mulţi candidaţi au luat note peste 5.
Decanul facultăţii, Flavius Baias, susţine că rezultatele sunt mai bune în acest an, comparativ cu ceilalţi ani, dar prima medie, 9,30, este mai mică faţă de anul trecut.
Specializări tehnice - rezultate bune
La Politehnica din Capitală, cele mai bune note au fost luate la facultăţi