Desenul îl are în sânge de când era mic. S-a perfecţionat în domeniu, luând lecţii de la cel mai titrat profesor din oraş. În timp, şi-a găsit o a doua pasiune: informatica.
Daniel desenează de când se ştie. A început în timpul grădiniţei cu cărţile de colorat, pe care le termina de „mâzgălit" cât ai bate din palme. Îşi aminteşte şi acum cum a colindat tot oraşul de mână cu tatăl lui să găsească o carte de colorat pe care ţinea morţiş s-o aibă. „Nu mai ştiu cum îi zicea, nu ştiam atunci să citesc, dar îmi aduc aminte perfect că era roz şi voluminoasă. Într-un final glorios, după ce-am intrat în vreo cinci sau şase librării, am găsit-o", explică tânărul.
A trecut de la desen la informatică
În primul an de gimnaziu, încurajat şi susţinut de părinţi, Daniel a luat primele ore de desen de la cel mai titrat dascăl în domeniu din Baia Mare. Timp de patru ani, Gheorghe Makara i-a îndrumat paşii în tainele desenului. „Am învăţat foarte multe. Degeaba ai talent, dacă nu ţi-l dezvolţi. Iar profesorul meu exact asta a făcut. M-a învăţat multe şi m-a încurajat să-mi dezvolt tehnica personală", explică adolescentul.
În penultimul an de gimnaziu, însă, „s-a virusat" cu pasiunea pentru informatică. „Părinţii mi-au cumpărat un calculator, era cam primitiv el, dar mi-a fost drag de cum l-am primit", spune Daniel. A urmat cursurile Colegiului „Gheorghe Şincai" din Baia Mare la o clasă de matematică- informatică, intensiv informatică, tot de dragul calculatoarelor.
S-a înscris la cursurile Şcolii Populare de Artă
La 18 ani, s-a înscris la Şcoala populară de Artă „Liviu Borlan" din Baia Mare, la o clasă de arte decorative. După primul semestru, îşi organiza deja, împreună cu o colegă, prima expoziţie personală. „Îmi place să desenez cu creioanele colorate, iar pentru prima expoziţie, am lucrat timp de aproape un an, dar cu