Studenţii silitori de la Facultatea de Medicină Dentară din București au cumpărat, cu acordul conducerii, aparate care bruiază semnalul telefoanelor colegilor care copiază. Tinerii care s-au săturat ca trişorii să ia note mari fără să muncească îşi aduc „instrumentele” la fiecare examen.
Ana Elena Prescorniţoiu a terminat anul III de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii „Carol Davila" din Bucureşti. Tânăra s-a săturat să se întreacă cu cei care copiază, aşa că a ajutat la strângerea semnăturilor pentru cumpărarea aparatelor de bruiaj.
„Eu sunt şefa seriei a II‑a în anul meu. Am semnat pentru acest aparat pentru că nu mi se pare corect ca un student care vine cu cască la examene să ia notă mai mare decât mine, care învăţ", povesteşte Elena. Tânăra spune că profesorii le-au lăudat iniţiativa şi i-au încurajat.
Trişorii, depunctaţi
„La noi în serie chiar se copia. Dar de când folosim aparatele, cei care trişau au trecut, dar cu note mai mici, adică de la 9, de exemplu, au ajuns să ia 6-7", mai spune Elena.
O altă studentă de laMedicină Dentară povesteşte că mai mulţi colegi ai ei au reuşit, anul trecut, să ia note mari prin copiat şi să treacă de pe locurile cu taxă la buget. Aşa au ajuns să se revolte studenţii silitori, au pus mână de la mână şi au cumpărat două „instrumente" de bruiaj, care au costat aproximativ 950 de lei fiecare.
„Contravenienţi" la facultate
Măsura anticopiat nu a rămas fără urmări. „La începutul lunii iulie, când era anul III în examen, ne-am trezit cu trei persoane de la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţi. Sigur cineva ne-a făcut reclamaţie, pentru că au venit la fix", povesteşte secretarul şef al Facultăţii de Medicină Dentară, Lucian Matei.
Cu toate că angajaţii au constatat că nu este perturbat semnalul