Ce sunt infectiile urinare si cum le recunosti?
Sunt afectiuni inflamatorii produse de diferite microorganisme care ajung la nivelul aparatului urinar unde se multiplica si determina, in timp, modificari in functionarea normala a rinichilor si a cailor urinare. O infectie aflata la orice nivel al tractului urinar, rinichi, uretere, vezica, uretra este calificata ca fiind o infectie urinara. Cum iti dai seama ca te confrunti cu o astfel de problema de sanatate? Cele mai frecvente semne ale infectiei sunt urinarile repetate cu usturime, prezenta sangelui in urina, nevoia de a urina tot timpul fara ca vezica sa fie plina, dar si o stare generala de disconfort.
1. Consuma multa apa
In cazul in care ai o asemenea suferinta este indicat sa maresti consumul de apa. Indiferent de prezenta sau absenta infectiei, daca ai avut infectii urinare repetate ar fi bine sa consumi chiar si trei litri de apa pe zi.
2. Mergi la toaleta la momentul potrivit
Cand simti nevoia de a urina, nu amana momentul in care mergi la toaleta.
Abtinerea pentru perioade lungi de timp favorizeaza aparitia infectiilor urinare.
3. Trateaza-te doar cu medicamente recomandate de doctor
Nu lua medicamente indicate de prieteni sau membri ai familiei pentru ca iti pot inrautati starea de sanatate. In majoritatea cazurilor, produsele farmaceutice luate fara prescriptie medicala fac mai mult rau decat bine.
4. Mentine o igiena intima riguroasa
Este foarte important sa alegi cu atentie produsele de igiena intima pe care le folosesti. Multe pot irita uretra si pot duce la instalarea unei infectii. Asadar, foloseste doar produsele testate dermatologic. De asemenea, opteaza pentru lenjeria intima din bumbac deoarece aceasta iti lasa pielea sa respire. Fibrele sintetice mentin umezeala si creeaza conditiile optime dezvoltarii infectiilor. In plus, este neces