Denumit în trecut "Perla Banatului" , Muntele Semenic este acum acoperit de ruine pe o mare parte din platoul alpin care l-a făcut celebru. Turiştii ajunşi aici vara fac cale întoarsă în mai puţin de jumătate de oră, fiindcă nu au ce vedea sau ce face. În plin sezon turistic şi de concediu cu caniculă în oraş, pe Semenic, cu chiu-cu vai, se adună vreo 20 de turişti. Din păcate, şi aceştia vin pe munte pentru a trăi din amintiri şi pentru a povesti celor tineri, ,,cum a fost muntele odată".
Iarnă de şase luni
,,Pe Semenic iarna ţine aproape şase luni. Se poate spune că e o mană cerească pentru patronii de hoteluri şi cabane. Verile sunt plăcute, răcoroase, iar aerul este încărcat de ozon şi mirosul pădurilor de brad. Singurul drum de acces în staţiune a fost reparat şi cârpit pe ici-pe acolo, dar ani de zile a fost atât de prost, încât turiştii trebuiau să se gândească de două ori înainte de a decide să urce. Acest lucru i-a îndepărtat şi mai mult şi a făcut ca staţiunea să intre în anonimat" spune Cornel Podeanu, un intreprinzător particular, care încă mai crede că pe Semenic mai poate face ceva.
,,Aici ninge prima dată pe la sfârşitul lui octombrie, iar schiorii se pot bucura de zăpadă uneori chiar şi la sfârşitul lui aprilie. Dacă, în trecut, staţiunea putea găzdui peste 5.000 de turişti, acum cu greu mai găseşti în jur de 200 de locuri de cazare. Acestea sunt la cabane şi pensiuni ale unor inimoşi care nu vor să se dea bătuţi, dar care cu greu supravieţuiesc pe timp de vară când muntele este aproape pustiu" spune şi Valentin Blănaru, un alt iubitor al muntelui şi care doreşte să facă turism pe Semenic.
Patru hoteluri sunt închide
Patru hoteluri cu peste 2.000 de locuri de cazare sunt abandonate au fost închise şi se degradează de la o zi la alta. În urmă cu vreo 10 ani, acestea ca şi întregul fost OJT din Caraş-Severin, au fost cum