Ceaiul negru este bautura ideala pentru pacientii care au diabet de tip II, arata un studiu recent, deoarece continutul de antioxidanti ofera multiple beneficii.
Studiul realizat la Universitatea din Teheran arata ca extractul de ceai negru reduce stresul oxidativ si inflamatia tesuturilor, ajutand corpul sa lupte cu boala, informeaza FoodConsumer.org.
Cercetatorii au studiat efectele extractului de ceai in diferite doze, de la 150 pana la 600 de mililitri pe zi. Capacitatea antioxidanta a fost crescuta la toti pacientii care au baut ceai, indiferent de doza, potrivit cercetatorilor.
In plus, s-a constatat ca nivelul unei proteine care duce la inflamatie a scazut.
Ceaiul negru este bautura ideala pentru pacientii care au diabet de tip II, arata un studiu recent, deoarece continutul de antioxidanti ofera multiple beneficii.
Studiul realizat la Universitatea din Teheran arata ca extractul de ceai negru reduce stresul oxidativ si inflamatia tesuturilor, ajutand corpul sa lupte cu boala, informeaza FoodConsumer.org.
Cercetatorii au studiat efectele extractului de ceai in diferite doze, de la 150 pana la 600 de mililitri pe zi. Capacitatea antioxidanta a fost crescuta la toti pacientii care au baut ceai, indiferent de doza, potrivit cercetatorilor.
In plus, s-a constatat ca nivelul unei proteine care duce la inflamatie a scazut.