Una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta managerii care vor sa urmeze un program de tipul Master of Business Administration (MBA) pe timp de criza este sa obtina acceptul, precum si sprijinul financiar al angajatorilor, scrie Financial Times.
“Suportul financiar reprezinta doar un singur element al problemei. Angajatorul te poate plati in timp ce tu nu esti la locul de munca sau poti opta pentru o sponsorizare. Suportul poate insemna insa si ca angajatorul sa-ti acorde un an sabatic sau concediu fara plata”, spune Virginie Fougea, senior manager la birouri de admiteri al Insead, una din cele mai bune si mai scumpe scoli de business din intreaga lumea.
Fougea adauga ca angajatorii pot fi convinsi de faptul ca isi vor recupera investitia prin faptul ca dobandirea de cunostinte si aptitudini de care va avea parte angajatul care urmeaza un MBA va contribui la indeplinirea obiectivelor organizatiei.
Mai mult, angajatorul va beneficia de un angajat care poate sa gandeasca si actioneze foarte rapid, avand o gandire strategica.
Cum se pot asigura companiile ca angajatii pe care ii sprijina sa urmeze un MBA nu se muta la concurenta dupa finalizarea studiilor?
“Ajutand oamenii sa faca un MBA inseamna sa dezvolti un mediu preocupat de retentia si dezvoltarea talentor”, afirma Eric Cornuel, director al Fundatiei Europene pentru Dezvoltarea Managementului.
Cei care doresc sa studieze un MBA ar trebui sa ii faca pe angajatori sa inteleaga ca daca ii sprijina in efortul lor vor ramane mai mult in companie.
“Nu le poti cere managerilor sa le fie loiali companiilor daca organizatiile nu le sunt loiale managerilor", mai spune Cornuel.