Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), continuă să scoată la licitaţie proiecte, deşi ministrul de resort, Elena Udrea, anunţa în luna mai că vrea să desfiinţeze CNI pentru a elimina orice suspiciune legată de cheltuirea banului public prin această entitate. Udrea anunţa că programul de construire de bazine de înot şi patinoare a fost suspendat, în timp ce construcţia de săli de sport a fost reorganizată, în sensul în care urmau să fie continuate doar cele care au fost începute anul trecut.
La sfârşitul lunii iulie, CNI a scos la licitaţie un proiect de finalizare a unei săli de sport cu teren de handbal şi 150 de locuri pentru spectatori în comuna Macea, judeţul Arad şi a unei săli de educaţie fizică şcolară în comuna Zădăreni, judeţul Arad, contract cu o valoare totală estimată de 2,7 mil. lei, fără TVA.
Contactaţi de Ziarul Financiar, reprezentanţii CNI susţin că şi-au restrâns activitatea şi finanţează doar proiectele de interes social - intervenţii pentru clădiri de interes public aflate în degradare, reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori sau reabilitarea de cămine culturale.
Tot în luna iulie, CNI a scos la licitaţie un proiect în valoare de 3,4 mil. euro, fără TVA, pentru reabilitarea şi extinderea parţială a reţelelor de apă şi canalizare din oraşul Pucioasa, judeţul Dâmboviţa.
Compania a construit în ultimii opt ani aproape 900 de săli de sport, fiind una dintre puţinele proiecte naţionale de investiţii realizate după '90, cu impact la nivel local. Din 2002 şi până în prezent CNI a cheltuit peste 2,3 mld. lei (circa 650 mil. euro) pentru finalizarea a 1.024 de obiective, cei mai mulţi bani fiind alocaţi pentru construcţia de săli de sport.
Deşi în luna mai, reprezentanţ