Gestionarea produselor marcă proprie este mai puţin costisitoare
Retailerii cred că este şi o soluţie de reducere a costurilor
Produsele marcă proprie sau brandurile pe categorii de produse dezvoltate de retaileri sunt mai uşor de gestionat decât produsele care poartă marca producătorilor, fiind mai ales în această perioadă de criză şi o soluţie de reducere a costurilor.
Un alt aspect mai ales pe perioadă de criză este şi preţul acestora, care în medie este mai mic, cumpărătorul român fiind tot mai atent la preţ. "Preţul mic al produselor marcă proprie nu se datorează unei calităţi scăzute. Produsele ce se află sub brand propriu nu sunt produse de retaileri, ci sunt făcute de producători cu recunoscuţi. În România avem parteneriate cu mai mulţi producători locali, care au mărcile lor în piaţă, dar care produc şi sub brandul nostru. Calitatea atât a produselor acestor producători şi a mărcii noastre este aceeaşi", a declarat pentru Curierul Naţional, Sabin Fane, director marketing Billa România.
El a adăugat că preţul mic este determinat de absenţa unor cheltuieli care se fac la mărcile ce nu aparţin retailerului. "La aceste produse nu trebuie să le faci reclamă, nu cheltuieşti la fel de mult cu logistica lor. Un producător plăteşte şi transportul şi depozitarea, pe publicitate să convingă retailerul să le includă în portofoliul lor de produse. De asemenea nu plăteşti şi munca celor de la raft care le aşază, nu dai bani în plus pentru o poziţionare preferenţială pe raft a acestora, de exemplu să le scoţi în faţă. Fiind marca ta proprie, toate serviciile sunt incluse în cheltuielile tale, în salariile angajaţilor tăi, nefiind nevoit să plăteşti în plus pentru servicii. Le ţii în propriile depozite fără să mai plăteşti chirie şi aşa mai departe. Aşa se explică preţul mai mic al acestora", ne-a explicat reprezentantul Billa România. @