Odată cu retragerea apelor revărsate au ieşit la iveală dimensiunile dezastrului care a afectat comunităţile riverane. Barboşi, cartier al Galaţiului, este aşezarea din judeţul nostru în care inundaţiile au provocat cele mai mari pagube.
VEZI GALERIE FOTO CU SITUAŢIA DE LA BARBOŞI AICI
Nisip mai fin decât pe Coasta de Azur, cărat din matca Siretului, copaci doborâţi la pământ, garduri smulse din pământ, case dărâmate, cam aşa arată cartierul Barboşi, la mai bine de o lună după de la revărsarea râului.
Poveste incredibilă/ O tânără voluntară de 18 ani a dat bac-ul între două operaţiuni de salvare
Cei care şi-au incropit sau investit avutul se văd acum nevoiţi să o ia de la capăt.
Praf, nisip şi dezolare
Nimic nu a scăpat din faţa apelor dezlănţuite. Baraca lui Alexandru Grigoraş se află chiar în apropierea digului.
VIDEO-Vezi aici cum a salvat un ţăran din Şendreni oraşul Galaţi!
Bătrânul, în vârstă de 70 de ani, fost şofer de ambulanţă a venit aici pentru a-şi încerca norocul în afaceri.
„Sunt printre puţinii de aici care plătesc impozit. Terenul este trecut ca intravilan şi este inundabil, nu produce mai nimic iar în 15 ani, am dat statului de două ori valoarea lui", povesteşte omul.
Tipic românesc/ Au fost retrocedate până şi terenurile de sub Dunăre!
După spusele sale, pagubele pe care le-a suferit se ridică la zeci de mii de lei, bani pe care speră să-i recupereze cu ajutorul despăgubirilor pe care le va oferi statul. Totuşi, nimeni nu poate să-i dea înapoi munca.
Aceasta va rămâne pierdută.
„Am pierdut în numai câteva zile peste 200 de milioane de lei vechi. Plantasem aici două hectare de porumb, zece arii de vie, dar şi 5.000 de puieţi de salcâm. De toate s-a ales praful", a explicat Grigoraş.
Din terenul muncit de el nu a mai r