Face pictură abstractă şi artă decorativă şi încearcă să le cultive oltenilor bunul gust şi dragostea pentru culoare.
Îşi petrece timpul în atelierul lui din Drăgăneşti-Olt, înconjurat de chevaleturi, culori şi tineri dornici să înveţe tainele picturii. Aici este locul unde pictorul Marcel Duţu îşi găseşte muza şi inspiraţia. „Încerc să pictez în fiecare zi. În atelierul mei mă simt cel mai bine şi mă bucur când elevii mei sau tinerii care vor să înveţe să picteze vin şi stau cu mine”, a povestit pictorul.
„Nu fac kitch-uri”
Marcel Duţu a descoperit pictura în copilărie când a început să meargă la cercurile lui Traian Zorzoliu care îi era profesor şi la şcoală, iar mai tîrziu diriginte. Chiar dacă cei din jur i-au spus că arta este o meserie care nu îi va ţine de foame, artistul a vrut să arate că poate să îmbine utilul cu plăcutul şi că poate să trăiaescă din pictură. „Mulţi mi-au spus să renunţ la visul meu, să îmi găsesc o meserie ca toată lumee şi să am un trai decent. Eu le dovedesc că poţi să trăieşti şi din artă. Nu sunt un om bogat, dar nici nu mor de foame. La 22 de ani am vrut să am şi diplomă în arte şi am dat la facultate, iar acum sunt profesor la Colegiul Naţionat Nicolae Titulescu din Slatina, dar şi la o şcoală în Drăgăneşti”, a spus Marcel Duţu.
Pe lângă picturile pe care le face şi pe care le-a expus în galerii din toată ţara, artistul lucrează şi la comandă. Pictează pereţii sau face tablouri care să se potrivească unui anumit decor. „Eu le spun din start oamenilor că nu fac kitch-uri. Le dau variante, iar ei trebuie să îşi aleagă. Nu accept să pictez bărcuţe sau vaci la păscut. Fac şi artă decortivă care a devenit o modă astăzi. Oamenii îşi pictează pereţii pentru că arat te binedispune, iar cum un lucru este făcut din suflet, atunci emană enegie pozitivă”, a explicat pictorul.
„Arta mea este un şir de arc