Ce au în comun piersicile şi caisele? Conţinutul valoros în substanţe hrănitoare şi proprietăţile terapeutice. Care sunt aceste proprietăţi ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Conţin betacaroten şi licopen, substanţe benefice pentru sănătatea inimii. Vitamina A din compoziţia acestor fructe ajută la îmbunătăţirea vederii şi împiedică radicalii liberi să afecteze celulele şi ţesuturile. Iar pentru că sunt o sursă extraordinară de fibre, profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, recomandă caisele pentru prevenirea constipaţiei şi a problemelor digestive.
În această perioadă mai mult decât oricând avem nevoie de hidratare. Soluţia: mâncaţi caise. Acestea conţin 86%-87% apă, care potoleşte setea mai mult timp decât atunci când bem o cantitate mare de apă. Totodată, caisele ajută la eliminarea acidului uric din organism. Astfel, specialistul nostru le recomandă persoanelor care suferă de gută, de boli inflamatorii.
Dacă asociaţi vara cu bronzul, nu ar fi rău să asociaţi pielea sănătoasă cu un consum de caise. 100 g de caise conţin 500 micrograme de betacaroten şi 13 mg de vitamina C. Aceşti antioxidanţi apără pielea de razele ultraviolete, prevenind arsurile solare, îmbătrânirea precoce şi cancerul cutanat. Vitamina C face din caise un aliat în prevenirea gingivitelor, spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi.
SĂŢIOASĂ FĂRĂ SĂ ÎNGRAŞE!
Specialistul nostru are veşti bune şi pentru cei care au probleme cu kilogramele în plus. Caisele au puţine calorii (28 de calorii/100 grame) şi calmează rapid senzaţia de foame. Însă specialistul nostru atrage atenţia că aceste fructe trebuie consumate crude. Prin preparare termică, (sub formă de compoturi, dulceaţă), caisele îşi pierd din vitamine şi din enzime. "La prepararea acestor fructe se adaugă zahăr. Aşadar, caisele vor dev