* Majoritatea societăţilor sau asociaţiilor cu datorii au ieşit din circuitul fotbalistic, fiind doar carcase goale
Societăţile din fotbal care au datorii se pregătesc să intre în insolvenţă. Vestea este una proastă doar pentru stat, echipele au avut grijă să schimbe macazul din timp cu ajutorul Federaţiei Române de Fotbal, astfel că au fost dezafiliate unele societăţi, cu probleme, şi afiliate altele, curate.
Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti a intrat în procedura de insolvenţă, creditorii urmând să se înscrie la masa credală prin depunerea cererilor de admitere a creanţelor până pe 7 septembrie. AA Total Insolvensy IPURL este administratorul judiciar al ACSFC Dinamo, asociaţie creată în 1994 (la momentul respectiv Ministerul de Interne a venit cu baza sportivă, iar investitorii au adus banii). ACSFC Dinamo a funcţionat din 2001 în paralel cu SC Dinamo 1948 SA, ambele avînd acelaşi obiect de activitate: echipa de fotbal. Trebuie menţionat că ACSFC Dinamo s-a numărat printre acţionarii lui SC Dinamo 1948 SA. Practic, datoriile erau trecute în contul ACSFC Dinamo, iar licenţa de la FRF era obţinută de SC Dinamo 1948 SA, care nu figura cu nici un fel de restanţă financiară.
După ce a somat clubul timp de 5 ani să-şi plătească datoriile, Admninistraţia Finanţelor Publice Sector 1 s-a decis să-şi recupereze banii şi a cerut Tribunalului Bucureşti falimentul ACS FC Dinamo, pentru o datorie de 10 milioane de euro, reprezentând impozitul pe salariile jucătorilor, asigurări sociale, TVA şi penalităţi de întârziere. Şi Vasile Turcu, acţionar la echipa de fotbal, a avut o tentativă de a acţiona clubul în justiţie pentru a-şi recupera banii investiţi. Fotbaliştii au contracte semnate cu SC Dinamo 1948 SA, aşa că nu există nicio problemă ca banii obţinuţi din eventualele transferuri ale acestora să fie blocaţi. De altfel, conducerea clubului