Obiecte simple, nefinisate, sau adevărate opere de artă create din os vor „preda" o lecţie de istorie vizitatorilor sau turiştilor ce trec pragul Bastionului Croitorilor.
Încă din Antichitate oamenii au fost preocupaţi de prelucrarea materialelor, iar osul a fost pentru multe generaţii materie primă în realizarea podoabelor, armelor sau a unor obiecte din gospodărie. „Expoziţia a fost iniţiată de Muzeul Unirii din Alba Iulia, iar pentru perioada de vacanţă am adus-o la Cluj şi am îmbogăţit-o cu exponate pe care le avem aici. Evenimentul are scop educativ şi, chiar dacă exponatele nu sunt spectaculoase la prima vedere, reprezintă în sine o lecţie de istorie", povesteşte Eugen Iaroslavschi, şeful secţiei de arheologie de la MNIT. Exponatele sunt din colecţiile mai multor instituţii participante: Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Institutul de Arheologie şi Istoria Artei Cluj-Napoca, Muzeul de Istorie şi Ştiinţele Naturii Aiud, Muzeul Municipal "Ioan Raica" Sebeş, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi MNIT. Exponatele pot fi admirate de vizitatori până pe 5 septembrie la Bastionul Croitorilor.
Obiecte simple, nefinisate, sau adevărate opere de artă create din os vor „preda" o lecţie de istorie vizitatorilor sau turiştilor ce trec pragul Bastionului Croitorilor.
Încă din Antichitate oamenii au fost preocupaţi de prelucrarea materialelor, iar osul a fost pentru multe generaţii materie primă în realizarea podoabelor, armelor sau a unor obiecte din gospodărie. „Expoziţia a fost iniţiată de Muzeul Unirii din Alba Iulia, iar pentru perioada de vacanţă am adus-o la Cluj şi am îmbogăţit-o cu exponate pe care le avem aici. Evenimentul are scop educativ şi, chiar dacă exponatele nu sunt spectaculoase la prima vedere, reprezintă în sine o lecţie de istorie", povesteşte Eugen Iaroslavschi, şeful secţiei de arheologie de la MNIT. Exponatele sunt di