Cei aproape 30 de profesori din toată ţara, implicaţi în proiectul Fundaţiei TERRA Mileniul III şi al Reţelei de Acţiune pentru Climă România au trăit, între 29 şi 31 iulie, în mijlocul naturii, la Bruturoasa, judeţul Bacău.
CITEŞTE ŞI: Start la cea de-a treia ediţie “Tinerii ambasadori ai climei”
Dascălii, care vor contribui la lansarea concursului pentru elevi pentru desemnarea a patru tineri ambasadori ai climei, au aflat cum se pot confecţiona diferite obiecte care nu dăunează mediului şi cum pot acţiona practic pentru protecţia acestuia.
„Am încercat să captăm energia solară şi să o folosim astfel încât să facem economie, un sistem care poate fi contruit de copii ca o curiozitate“, a declarat Dorina Codreanu, profesor de biologie şi director la Şcoala din Braniştea, judeţul Galaţi.
Rolul cadrelor didactice va fi major pentru atragerea elevilor care vor participa la concursul „Tineri ambasadori ai climei“.
„Când vii cu ceva interesant, elevii se implică, se bucură să aibă rezultate, vor să fie evaluaţi corect şi să fie informaţi“, a spus şi Margareta Juverdeanu, profesor la şcoala din comuna Palanca, Bacău.
Mărioasa Paşcu, profesoară de geografie la şcoala din Asău, Bacău crede că elevii trebuie să înveţe de mici să fie ecologişti. „Este nevoie să devină un obicei de la vârste fragede şi prin puterea exemplului să fie educaţi de mici, din familie“, a afirmat ea.
Aflat la cea de-a treia ediţie, proiectul „Tinerii ambasadori ai Climei“ a primit sprijinul Ambasadei Germaniei la Bucureşti şi este finanţat de E.ON România. Lansarea competiţiei are loc la 17 septembrie, iar până la 15 octombrie se pot trimite lucrările.
Apoi, lucrările selectate vor fi postate pe www.adevarul.ro unde vor putea fi votate. La finalul concursului vor fi desemnaţi cei patru elevi „ambasadori ai climei“, iar cele