Temperaturile extrem de ridicate din ultimele zile îi determină pe gălăţeni să aleagă tot felul de metode pentru a se răcori. O pălărie pe cap sau o sticlă cu apă rece nu mai sunt, clar ,metode eficiente pentru a face faţă caniculei.
În timp ce unii aleg să meargă la plajă, la bazin, alţii sunt mai practici şi profită de fântânile arteziene din oraş.
Păpădia din faţa Casei de Cultură, statuia din centrul oraşului, cunoscută de gălăţeni drept „Nespălata”, şi mai ales fântâna arteziană din Grădina Publică au devenit adevărate piscine publice pentru cei doborâţi de caniculă.
Asta spre dezaprobarea altora.
„Nu mi se pare normal să se scalde lumea aici în Grădina Publică. Ăsta este locul în care să ne mai plimbăm şi noi la umbră, ne relaxăm puţin şi ne răcorim. Dar nu intrăm în apă. Este foarte cald, dar ar trebui să meargă la bazin dacă vor să facă o baie”, spune Marius Onofraş, un tânăr de 25 de ani.
„Preţul” unei partide de înot în aceste locuri poate fi însă destul de piperat: amenda este cuprinsă între 200 de lei şi 1.000 de lei. În acelaşi timp, sunt prevăzute amenzi şi pentru cei care-şi spală maşinile sau alte obiecte în aceste ape.
„Nu are voie nimeni să se scalde în acele locuri. Cine este prins este amendat. Au fost astfel de cazuri în vara asta şi au fost luate măsurile necesare. Sancţiunea este prevăzută într-o hotărâre a CL-ului”, spune Costel Stroe, de la Poliţia Comunitară Galaţi.
Majoritatea celor care aleg să facă baie în Grădina Publică sau la „Nespălata” sunt cei de etnie romă şi care nu ţin cont de amenzile pe care le pot încasa.
Constanța: Bronz la cod roșu de radiații; peste 370 de solicitări la Ambulanță
Caniculă: Codul galben le dă bătai de cap autorităţilor brăilene/Află de aici cum te poți proteja de soarele arzător