Gălăţenii care doresc să renunţe la sistemul public de încălzire o pot face doar până la sfârşitul lunii august. Documentaţia şi avizul costă 350 lei, iar pentru fiecare calorifer sigilat se plătesc 25 de lei.
Cei care doresc să renunţe la sistemul centralizat de termoficare trebuie să parcurgă un drum complicat, cu zeci de aprobări şi avize care nu sunt doar o formă de birocraţie excesivă, ci sunt şi destul de scumpe.
Un teanc de hârtii
Nu mai puţin de 12 acte şi avize trebuie să obţină cel care solicită debranşarea. Pentru început, trebuie să depuneţi la registratura Apaterm (strada Crizantemelor, Ţiglina II) o cerere de deconectare, motivată (montare de centrală termică, sursa electrică), cu acordul asociaţiei de proprietari din care faceţi parte.
Urmează obţinerea acordului de deconectare de la firma Proiect SA, situată în strada Navelor (etaj) 7 şi o declaraţie pe propria răspundere de asigurare a unui confort termic de minim +20 grade Celsius (în cazul debranşării simple).
Pasul următor este dovada montării contorului de gaz şi procesul-verbal de montare la adresa care solicită debranşarea. De asemenea, trebuie să mai solicitaţi o adeverinţă tip pentru asociaţia de proprietari de la ghişeul Avize-Serviciul Proiectare Tehnologică (luni- joi, 12.00-15.00).
Tot de la acelaşi ghişeu trebuie să solicitaţi referatul tehnic de specialitate, prezentând numărul de înregistrare a cererii.
Mai aveţi nevoie de o copie după schiţa casei, unde sunt figurate radiatorele şi documentaţia tehnică întocmită de un proiectant.
Abia după depunerea dosarului cu documentele menţionate, obţineţi avizul Apaterm, care va permite deconectarea de la reţea.
Copia după avizul Apaterm se depune la registratura societăţii, de unde veţi obţine un nou număr de înregistrare. Cu acesta, vă prezenta