Guvernul s-a angajat în faţa FMI ca până la viitoarea întrunire a Fondului, din septembrie, Parlamentul să voteze legea pensiilor. Pensiile vor rămâne îngheţate şi în 2011 iar "deficitul la fondul de pensii va creşte de la 3,5 miliarde de euro la 4,5 miliarde de euro dupa 2012, a atras atenţia preşedintele Băsescu (audio). Şeful statului a avertizat că va trebui să ne împrumutăm in continuare pentru acoperirea deficitul fondului de pensii.
Guvernul s-a angajat în faţa FMI ca până la viitoarea întrunire a Fondului, din septembrie, Parlamentul să voteze legea pensiilor. Pensiile vor rămâne îngheţate şi în 2011 iar "deficitul la fondul de pensii va creşte de la 3,5 miliarde de euro la 4,5 miliarde de euro dupa 2012, a atras atenţia preşedintele Băsescu.
Şeful statului a avertizat la TVR că va trebui să ne împrumutăm in continuare pentru acoperirea deficitul fondului de pensii ceea ce transformă România "într-o ţară de mâna a doua".
"Când s-a dus Boc în Parlament cu legea pensiilor a căzut Guvernul şi a trebuit să o luăm de la capăt. Opoziţia are obligaţia să fie impotriva Guvernului, dar să aibă grijă să nu fie împotriva ţării".
Premierul a cerut Camerei Deputaţilor ca până pe 1 septembrie comisia de specialitate să adopte raportul la proiectul Legii pensiilor.
"Prioritatea imediată în ceea ce priveşte relaţia cu FMI este ca Legea pensiilor, aflată acum la Camera Deputaţilor, să fie adoptată înainte de boardul FMI, din luna septembrie.
Din acest punct de vedere, am solicitat Camerei Deputaţilor ca până la 1 septembrie în comisie să fie finalizată forma finală a proiectului de lege, aşa cum a fost înaintat de către Guvern, iar imediat la 1 septembrie să fie pus pe ordinea de zi, astfel încât proiectul Legii pensiilor să fie aprobat de către Parlamentul României", a declarat premierul Boc.
Amintim, legea a primit votul Senatului iar