Din ce în ce mai mulţi conaţionali îşi doresc să părăsească România în favoarea altor ţări cu un nivel de trai mai ridicat şi o mai mare stabilitate. Dintre cei peste 5000 de români intervievaţi online de site-ul de recrutare Myjob, 86,82% declară că ar pleca peste hotare, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.
În proporţie de 43.94 %, participanţii la sondaj afirmă că ar părăsi România în favoarea unui job pentru calificarea lor în străinătate. Aproximativ un sfert dintre respondenţi (25,36%) ar pleca în altă ţară în orice moment, doar pentru că, spun ei, sunt salarii mai mari şi condiţii mai bune, în timp ce 17,11% şi-ar chema şi partenerul de viaţă după ce se instalează peste hotare.
Puţin peste 10 procente (10,27%) dintre cei chestionaţi nu doresc să plece în străinătate cât timp familia lor se află în România. Doar 3,32% dintre românii participanţi la sondaj afirmă că România merge într-o direcţie bună şi nu vor să părăsească ţara.
O treime dintre participanţii la sondaj sunt din Bucureşti, iar cei mai dornici de ducă sunt respondenţii din Caraş-Severin - niciunul dintre cei chestionaţi nu vrea să rămână în ţară. Urmează arădenii - doar 2,78% dintre aceştia ar mai sta în România pentru că au familie aici, însă niciunul nu crede că ţara noastră merge într-o directie buna. De acord sunt şi cei din judeţele Moldovei - Suceava, Neamţ, Vrancea, Bacău, Iaşi şi Galaţi, însă şi mureşenii sau bihorenii.
C.P. Din ce în ce mai mulţi conaţionali îşi doresc să părăsească România în favoarea altor ţări cu un nivel de trai mai ridicat şi o mai mare stabilitate. Dintre cei peste 5000 de români intervievaţi online de site-ul de recrutare Myjob, 86,82% declară că ar pleca peste hotare, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.
În proporţie de 43.94 %, participanţii la sondaj afirmă că ar părăsi România în favoarea unui job pentru