Transferurile de bani prin sistemele Western Union sau Money Gram demonstrează profitul uriaş încasat, de-a lungul timpului, de traficanţii de minori: 600.000 de euro şi 100.000 de dolari.
Cu toate acestea, sumele vehiculate sunt infime, în comparaţie cu cele care reies din operaţiunile derulate prin intermediul conturilor bancare aparţinând membrilor grupării infracţionale. Datele procurorilor indică faptul că traficanţii au derulat operaţiuni bancare în valoare de 4,5 milioane de lei, 425.000 de euro, 350.000 de lire sterline şi 100.000 de dolari. Unul dintre membrii grupării infracţionale care s-a ales cu profituri uriaşe în urma traficului de minori este Florian Schian, în dreptul căruia figurează operaţiuni bancare în valoare totală de 660.000 de lei, 190.000 de lire sterline şi 75.000 de dolari.
Raziile în ţigănie, anunţate
De cele mai multe ori traficanţii ştiau de descinderile forţelor de ordine în ţigănie, aşa cum reiese şi din interceptările telefonice.
„Domn: Sunt ăia în ţigănie, acolo, caută.
Titi Aghiotantul: Unde?
Domn: Sunt la Ariton, sunt la ăia lui Bondacu. Vezi şi tu, fă curăţenie, acolo în grădină la tine.
Titi: Hai că fac.
Domn: Anunţă-l şi pe Roger. ( Radu Drăguşin)“
Cazier şi procură, „pe naşpa“
Racolarea copiilor se realiza din mediul comunităţilor rome sărace, membrii grupării infracţionale ocupându-se de cazarea şi transportul acestora, procurarea documentelor de călătorie, a banilor şi a procurilor notariale pentru trecerea frontierei, în cazul în care erau neînsoţiţi de părinţi. De procurarea acestor acte, se ocupa cu precădere inculpatul Drăguşin Gheorghe Ion, zis şi „Franţ“.
„Domn: Bre, unchiule, auzi, auzi, uite îţi spun şi eu… Nu vreau, nu sunt măgar din acela. Este vorba despre o procură, eu cred că iei un notar, ca să îţi facă o procură pe naşpa, să treci cu ea, în