Localnicii mai folosesc şi astăzi expresii arhaice sau regionalisme, ce dau un farmec aparte limbajului. Adălmaşul înseamnă înţelegerea premergătoare vânzării sau cumpărării. Ai, baraboi, chiper, cucuruz, cureci, hirian, pită şi săcărea sunt denumiri de alimente. În traducere, în ordine înseamnă usturoi, cartofi, piper, porumb, varză, hrean, pâine şi chimion. Dacă eşti şitov, poţi mere la preumblare. (Dacă eşti sănătos poţi merge la plimbare.), explică Aurelia Lazăr , în cartea sa Oameni şi locuri, lansată în 2010.
Localnicii mai folosesc şi astăzi expresii arhaice sau regionalisme, ce dau un farmec aparte limbajului. Adălmaşul înseamnă înţelegerea premergătoare vânzării sau cumpărării. Ai, baraboi, chiper, cucuruz, cureci, hirian, pită şi săcărea sunt denumiri de alimente. În traducere, în ordine înseamnă usturoi, cartofi, piper, porumb, varză, hrean, pâine şi chimion. Dacă eşti şitov, poţi mere la preumblare. (Dacă eşti sănătos poţi merge la plimbare.), explică Aurelia Lazăr , în cartea sa Oameni şi locuri, lansată în 2010.