Câteva zeci de angajaţi ai companiei braşovene care asigură termoficarea în municipiu – CET SA – au protestat, ieri dimineaţă, solicitând directorului general, Florin Cuţitei, explicaţii cu privire la posibilitatea de a-şi pierde locurile de muncă în condiţiile în care din toamnă activitatea de producere a agentului termic va fi preluată de o companie privată.
Cuţitei a precizat că protestul a fost unul spontan şi că va discuta cu liderii de sindicat despre măsurile care urmează să fie luate de către societate. Directorul companie a precizat că firma va fi reorganizată şi cu siguranţă se va ajunge şi la disponibilizarea unei părţi dintre cei 682 de angajaţi.
Protestul urmează hotărârii de Consiliu Local de la finele săptămânii trecute prin care a fost aprobat „Protocolul de Cooperare pentru Susţinerea Implementării şi Finanţării Proiectului de Construcţie al Unităţii de Producere a Energiei Termice în Cogenerare”, semnat de municipiul Braşov, CET Braşov, Banca Comercială Română şi firma Bepco SRL. Potrivit protocolului, Braşovul va avea, începând din luna noiembrie, un nou sistem de încălzire centralizat, care va fi bazat pe gaz, al cărui cost de producţie nesubvenţionat va fi de 150 de lei pe gigacalorie, faţă de 420 lei pe gigacalorie cât este în prezent. Practic, Bepco SRL va produce energia termică, pe care o va livra CET-ului, aceasta urmând să se transforme doar în distribuitor, după ce îşi va schimba denumirea. Acţionar unic al distribuitorului va fi, în continuare, Consiliul Local Braşov.
Compania Bepco SRL a obţinut din partea băncii un împrumut de 20 milioane euro cu care urmează să finanţeze şapte unităţi de producţie în cogenerare cu un total de 32,7 MWh. Câteva zeci de angajaţi ai companiei braşovene care asigură termoficarea în municipiu – CET SA – au protestat, ieri dimineaţă, solicitând directorului general, Florin Cuţitei, explic