Direcţia de Sănătate Publică Mureă atrage atenţia populaţiei că în această perioadă numărul toxiinfecţiilor alimentare ar putea creşte. În acest sens, populaţia este sfătuită să păstreze curăţenia în bucătărie, să separe materialele prime pentru prepararea alimentelor de mâncărurile deja preparate, prelucrarea termică să fie riguroasă, alimentele să fie păstrate la temperatură corespunzătoare, iar apa utilizată pentru prepararea mâncărurilor să fie de la surse autorizate. Semnele de boală apar la un interval de 2-3 ore până la 2-3 zile, în funcţie de microbul care a determinat producerea toxiinfecţiei alimentare. Acestea pot fi febră, stare generală alterată, apariţia scaunelor diareice, dureri abdominale, cefalee, vărsături. De asemenea, atrage atenţia la respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă,spălatul pe mâni cu apă şi săpun înainte de fiecare masă precum şi după folosirea toaletei, spălarea fructelor şi a legumelor înainte de utilizare, distrugerea vectorilor din locuinţe şi apropierea acestora, ţânţari, muşte, şobolani.
Direcţia de Sănătate Publică Mureă atrage atenţia populaţiei că în această perioadă numărul toxiinfecţiilor alimentare ar putea creşte. În acest sens, populaţia este sfătuită să păstreze curăţenia în bucătărie, să separe materialele prime pentru prepararea alimentelor de mâncărurile deja preparate, prelucrarea termică să fie riguroasă, alimentele să fie păstrate la temperatură corespunzătoare, iar apa utilizată pentru prepararea mâncărurilor să fie de la surse autorizate. Semnele de boală apar la un interval de 2-3 ore până la 2-3 zile, în funcţie de microbul care a determinat producerea toxiinfecţiei alimentare. Acestea pot fi febră, stare generală alterată, apariţia scaunelor diareice, dureri abdominale, cefalee, vărsături. De asemenea, atrage atenţia la respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă,spălatul pe mâni cu apă şi