Doctor în inginerie mecanică, a coordonat explorările din regiune, publicând două cărţi. Acum este responsabil probleme privind situaţiile de urgenţă din Gorj.
A urmat cursurile Institutului de Petrol şi Gaze din Ploieşti, urmându-şi un vis din copilărie. „În locurile mele natale, erau montate două instalaţii de forat de mare adâncime, iar copil fiind, am privit munca bărbătească a sondorilor, dorind să văd cum este să descopere zăcămintele de ţiţei“, spune Constantin Dumitrescu. După absolvirea facultăţii, a fost prioritar în a-şi alege locul de muncă, terminând cu o notă mare. S-a angajat la Înterprinderea de Foraje şi Lucrări Geologice Speciale Bucureşti-Grup Secţii Rovinari. Încă din anul doi de stagiatură, era responabil cu prospecţiunile şi explorările geologice, executând foraje de alimentări cu apă şi suitor de mină, precum şi foarje hidrogeologice în vederea asecării zăcămintelor de cărbune din bazinul Olteniei, pentru o exploatare a lignutului, atât de neceasr Gorjului, cât şi producerii energiei electrice.
De la prospecţiuni în cabinetul de subprefect
„Am desfăşurat lucrări în cinci judeţe, o activitate pe care am coordonat-o destul de bine, ajutând şi judeţul Gorj prin echiparea forajelor de alimentare cu apă cu pompe submersibile cu potenţial de debit şi amplasare la mare adâncime“, adaugă acesta. În producţie, a trecut prin toate funcţiile, de la şef de secţie până la director în zona Olteniei de Sud. A lucrat în acest domeniu aproape 13 ani, situându-se pe locul întâi în ţară în ceea ce priveşte activitatea întreprinderii care efectua lucrări cu specific în zonă. După producţie , a venit la Primăria Târgu-Jiu, unde a preluat toate serviciile tehnice ale instituţiei, fiind şef al serviciilor Gospodărire Comunală, Tehnic, Investiţii şi Sistematizare, unde a contribuit la sistematizarea zonei centrale pe orizontală, cât şi la efectu