Pasionaţii de sporturi extreme au la dispoziţie cinci spaţii spe4cial amenajate pentru role, skateboarding şi BMX. Fie că tinerii aleg să se distreze în Herăstrău, Eroilor, Tineretului, La Bazilescu sau la IOR, skatepark-urile bucureştene sunt dotate cu rampe street course, spine şi verticale.
Dacă eşti în căutarea culturii urbane sau pur şi simplu vrei să practici sporturi extreme, atunci skatepark-urile sunt locul ideal. Situate în parcurile răcoroase, rampele sunt ca un magnet pentru tinerii curajoşi.
Cel mai tare park, în Herăstrău
În cel mai mare parc din capitală, Herăstrău, se află şi cel mai vechi şi apreciat skatepark. Cei mai cunoscuţi rolleri, skateboardereri şi bikeri bucureşteni şi-au descoperit talentul aici.
Populat de tineri între şapte şi treizeci de ani, Skatepark-ul din Herăstrău are piste disponibile, responsabile pentru multe „cicatrici“ câştigate de-a lungul anilor de folosinţă.
Aici puteţi folosi rampele din circuitul street course, cele ale quarter pipe, spine-urile şi rampele verticale. Accesul este gratuit, iar parcul este deschis nonstop.
„Practic sporturi extreme de patru ani şi pot să zic că acesta este cel mai apreciat park, aici se desfăşoară cele mai multe competiţii.
Tot aici se ţin şi cursuri pentru începători“, ne-a declarat Vlad Dănilă, un tânăr de 19 ani, care este instructor de BMX la şcoala H2O şi care vine des aici.
Alt skatepark amenajat de către autorităţi este cel din Parcul Eroilor. Acesta dispune de rampe quarter pipe, spine şi piramidă.
Stil vestimentar adaptat
„Skate-ul din Eroilor este mai mic, dar este foarte aerisit, e în centru şi e mult mai uşor accesibil. Este frecventat în general de începători“, ne-a mărturisit Marius, un biker de 15 ani.
Tinerii care practică aceste sporturi au o ţinută v