Ca şi în retailul alimentar, insolvenţa loveşte un business mic, de circa 15 mil. euro, din sectorul de bricolaj aflat în al doilea an de declin. Acţionarii Interhome - o reţea de cinci magazine - au cerut intrarea în insolvenţă a companiei după ce au închis trei unităţi, dintre care două fuseseră inaugurate în toamna lui 2009, când piaţa era în scădere cu 15-20%. Compania a intrat recent în reorganizare judiciară, iar peste jumătate din angajaţi au fost trimişi acasă, acesta fiind primul caz de insolvenţă de pe piaţa de profil.
Acţionarul Interhome Decor este compania Interior Home Commerce din Belgia, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. În spatele acesteia ar putea fi un investitor francez cu experienţă în comerţul local.
Pe site-ul de networking Linkedin, Benoit Benquet - managerul general al Interhome şi fost director operaţional al reţelei de electronice şi electrocasnice Domo - este menţionat ca fiind proprietar al reţelei de bricolaj. El nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei pentru verificarea acestor informaţii.
Au rămas doar cu magazinele deschise în 2005
Reţeaua de bricolaj a deschis primele magazine în 2005, la Timişoara şi Ploieşti, acestea fiind singurele unităţi încă operaţionale în acest moment, potrivit datelor din piaţă. În toamna anului trecut, Interhome încă paria pe extindere, deşi cererea pe piaţă era în scădere cu 15-20% şi nici nu existau perspective de redresare a sectorului pentru 2010-2011 din cauza lipsei proiectelor noi de construcţii pe segmentul rezidenţial.
Inaugurările magazinelor din Craiova şi Bucureşti, realizate la finele lunii septembrie, au implicat investiţii de 3 mil. euro şi au creat 100 de locuri de muncă, potrivit datelor companiei. Reprezentanţii reţelei au precizat la acea dată că se aşteaptă ca prima unitate Interhome din Capitală să înregistreze afaceri d