Oferta turistică din rezervaţie include 12 pensiuni superbe, o sumedenie de variante de camping şi posibilitatea vizitării unor locuri incredibile! La numai câţiva kilometri de Brăila se află o zonă asemănătoare Deltei Dunării, cu triplu statut: Parc Natural, Sit Ramsar şi Sit Natura 2000.
VEZI AICI IMAGINI INEDITE DIN BALTĂ, DAR ȘI DE LA DOUĂ PENSIUNI TURISTICE
Aflat la o aruncătură de băţ de oraş, Parcul Natural Balta Mică a Brăilei are o ofertă turistică bogată. Până acum, administraţia Parcului a cuprins în planul de turism 12 pensiuni şi mai multe oportunităţi de campare.
Principala poartă de intrare în parc este la podul rutier Giurgeni - Vadu Oii, situat pe DN-2A (E60) București - Constanța.
12 pensiuni
Numărul celor care vin să vadă anual frumuseţile din Balta Mică a Brăilei a crescut, însă administraţia Parcului spune că potenţialul turistic este cu mult mai mare. În 2009, aici au ajuns 2.912 turişti, respectiv 11,6 % din potenţialul turistic al zonei.
„Unul dintre punctele tari este faptul că accesibilitatea în zonă e mai bună decât cea în Deltă. Zona însă este ameninţată de braconaj piscicol şi pescuit sportiv excesiv, de aceea supraveghem cu mare atenţie ceea ce se întâmplă aici. Avem 12 pensiuni agroturistice în mai multe localităţi", spune Radu Moisei, directorul rezervaţiei.
Balta Mică a Brăilei este locul în care turiştii pot observa peste 200 de specii de păsări. Dintre acestea 163 de specii de păsări se găsesc pe liste de conservare. Lor li se alătură 74 de specii de mamifere, reptile, amfibieni şi peşti dintre care 23 sunt trecute pe anexele prioritare. Practic Balta Mică a Brăilei are triplu statut: Parc Natural, Sit Ramsar din 2001 şi Sit Natura 2000.
Colonia „Chiriloaia"
Frumuseţile Parcului Natural Balta Mică a Brăilei se dezvăluie turistului pas cu pas. Legenda spune că o femeie