Un avocat din Galaţi le-a înmânat ca la piaţă urmaşilor celor 13 victime din „microbuzul morţii" între 700 şi 10.000 de lei. Familiile pasagerilor spun că, iniţial, avocaţii le-au promis că vor primi de 10-20 de ori mai mulţi bani din prima de asigurare
Rudele celor 13 pasageri care şi-au pierdut viaţa în accidentul de la Scânteia au încasat drept despăgubiri sume de 10-20 de ori mai mici decât cele promise de avocatul care le-a reprezentat interesele.
Localnicii din comunele Scânteia, Grajduri (Iaşi) şi Tăcuta (Vaslui), care au rămas fără cei dragi în tragicul accident feroviar de acum un an, au fost chemaţi ieri şi alăltăieri la o bancă din centrul Iaşiului pentru a primi banii reprezentând daunele morale. Mai mult de 30 de oameni au aşteptat ore în şir să le vină rândul fiecăruia în parte să dea ochii cu avocatul, dar cei mai mulţi au ieşit din sediul băncii albi la faţă ca varul.
Rudele victimelor de la Scânteia Foto: Florin Chirica
Clauze suspecte
Potrivit unora dintre despăgubiţi, statul de plată stabilit de cel care le-a reprezentat interesele a arătat în modul următor: o parte din fraţii şi surorile victimelor au primit câte 700 de lei, soţii şi soţiile câte 5.000 de lei, iar copiilor li s-au acordat câte 10.000 de lei.
„La început, am vorbit cu avocatul şi ne-am pus de acord să cerem câte 200.000 de lei pentru copii şi câte 100.000 de lei pentru fraţii soţiei mele, mai ales că la noi sunt cele mai tinere rude ale unei victime a accidentului", a spus Ionuţ Bucătaru (22 ani), soţul unei femei de 21 ani care a pierit în „microbuzul morţii".
Rudele SimoneiCăsăndroi, decedată în tragedia de la Scânteia, au venit ieri la bancă Foto: Florin Chirica
În plus, avocatul le-a impus şi o clauză de confidenţialitate, considerată suspectă de către colegii lui de breaslă. Potrivit acesteia, cei care ar divulga sum