Evita expunerea excesiva la soare mai ales intre orele 11.00 - 17.00;
Daca esti nevoit sa iesi din casa, cauta sa mergi prin locuri cu multa umbra;
Poarta palarie cand iesi in soare;
Imbraca-te cu haine din tesaturi naturale, care sa acopere cat mai mult din suprafata corpului;
Foloseste corect cremele cu factor de protectie solara. Trebuie sa alegi un produs pentru protejarea impotriva soarelui adaptat tipului de piele. Este indicat sa-ti achizitionezi un produs care sa protejeze atat contra radiatiilor UVB, cat si contra radiatiilor UVA. La fiecare doua-trei ore este bine sa aplici din nou o cantitate generoasa de crema.
Poarta intotdeauna ochelari de soare pentru protejarea vederii;
Nu pleca la drum fara sa te asiguri ca ai posibilitatea sa-ti hidratezi organismul consumand apa ori de cat de cate ori este necesar.
Foloseste spray-uri cu apa, servetele umede sau un miniventilator cu baterii pentru a-ti racori pielea.
Ce patesti daca nu respecti indicatiile medicilor?
In caz contrar, eficienta sistemului imunitar scade foarte mult. Expunerea excesiva direct la razele solare iti poate cauza cancer de piele, arsuri si imbatranirea accelerata a pielii, cataracta si alte boli ale ochilor. Cu toate ca exista dovezi care evidentiaza beneficiile pentru sanatate si rolul important in producerea de vitamina D la expunerea in cantitati mici la radiatia UV, specialistii atentioneaza asupra utilizarii corecte a produselor pentru protectie solara si alegerii unei metode eficiente de protectie pentru expunerea in conditii de siguranta la radiatiile UV solare. Evita expunerea excesiva la soare mai ales intre orele 11.00 - 17.00;
Daca esti nevoit sa iesi din casa, cauta sa mergi prin locuri cu multa umbra;
Poarta palarie cand iesi in soare;
Imbraca-te cu haine din tesaturi naturale, care sa acopere cat mai mult