Este perfect adevărat ceea ce scrie, în editorialul revistei MEDIC.ro, (numărul din aprilie 2010), dl dr. Maximilian Constantinescu, redactor-şef: „Arta medicală, în cel mai pur sens hipocratic, nu poate fi practicată decât ca profesiune liberală. Medicul, singurul responsabil al actelor sale, trebuie să fie liber de orice constrângeri pentru a se ocupa de pacient, în interesul pacientului. Dar, din păcate, această idee se opreşte aici, la nivel teoretic. În zilele noastre, medicul se loveşte de extrem de multe bariere – bineînţeles, nedeclarate ca atare. Lovit din toate părţile, el a ajuns la momentul în care pacientul trece undeva pe plan secund. Pe primul plan stau raportările, bilanţurile, contractele, actele, semnăturile etc. (...)
Publicitate În mod aberant şi suprarealist, cel ce a terminat Facultatea de Medicină a ajuns să fie contabil, administrator, statistician, fără ca măcar să îşi fi dorit să studieze academic aceste ştiinţe“. Dar, dincolo de această constatare a sa şi de ieremiadele celorlalţi reprezentanţi ai breslei, nu se întreprinde, nu se face nimic. Iar încheierea, cu referire la cutia Pandorei a editorialistului, frumoasă stilistic, nu va „ţine de cald“: „Astfel, în aceste momente grave, îmi tot vine în minte legenda antică a cutiei Pandorei. Singura care rămăsese în cutie, slabă pentru a putea zbura, a fost Speranţa. Să sperăm, deci, chiar dacă şi acest lucru este extrem de greu de făcut în aceste momente!“. (...) Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
Este perfect adevărat ceea ce scrie, în editorialul revistei MEDIC.ro, (numărul din aprilie 2010), dl dr. Maximilian Constantinescu, redactor-şef: „Arta medicală, în cel mai pur sens hipocratic, nu poate fi practicată decât ca profesiune liberală. Medicul, singurul responsabil al actelor sale, trebuie să fie liber de orice constrângeri pentru a se ocupa de pacient, în inte