Pasionată de chimie, a terminat o facultate cu dublă specializare, mecanică şi chimie. Şi-a început activitatea la Combinatul de Celuloză din Chiscani, iar din 2005 este la Garda de Mediu.
A terminat Liceul de Chimie din Năvodari şi a visat să lucreze în acest domeniu de activitate. Tocmai de aceea a optat să urmeze cursurile Facultăţii de Utilaje şi Ingineria Proceselor Chimice din cadrul Politehnicii Bucureşti, singura facultate cu profil dublu, atât mecanic, cât şi chimic.
„Am avut profesori de chimie care şi-au făcut datoria aşa cum trebuie şi am iubit chimia", îşi aminteşte Daniela Agache.
După facultate, a primit repartiţie ca inginer tehnolog la Combinatul de Celuloză şi Hârtie din Chiscani, la secţia de Prepararea Apei, unde a lucrat în perioada 1985 - 2005. A avansat apoi, fiind numită locţiitor de şef de secţie, pentru ca mai apoi să ocupe postul de şef de secţie.
Din 2005, a ajuns la Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu Brăila, fiind până în ianuarie 2008 comisarul şef al acesteia. După această perioadă, a rămas comisar pe execuţie, iar din mai 2010 a revenit la conducerea unităţii fiind numită prim comisar.
Probleme şi soluţii
În sarcina comisarilor intră partea de verificare a tot ceea ce înseamnă autorităţi locale cu salubrizare, investiţii pe partea de aducţiune de apă şi pe partea de canalizare, investiţii în cadrul societăţilor comerciale, dar şi gestionarea deşeurilor, de la gunoiul de grajd până la deşeurile de hârtie şi carton.
Activitatea la Garda de Mediu este solicitantă, iar sesizările sunt numeroase, deşi unele nu au nicio legătură cu activitatea instituţiei.
„Cele care nu vizează activitatea Comisariatului sunt redirecţionate către instituţiile competente. Uneori rezolvarea sesizărilor se face în echipe mixte", mai spune Daniela Agache.
Problemele cu care se confruntă Comisar