Nimeni nu prea stie exact ce cauze il provoaca. De asta se si vindeca foarte greu. In cazul ca nu raspunde la medicamentele pe care le folositi, apelati si la leacurile babesti. Mai jos aveti o lista completa
Incepem cu ficatul
Pentru o vindecare mai sigura si totala in medicina populara se recomanda ca orice tratament pentru afectiunile pielii sa cuprinda si plante pentru reglarea functiilor ficatului si a metabolismului. De regula, se folosesc seminte de armurariu rasnite, cate o lingurita, o data pe zi, inainte de masa. (Daca colecistul este extirpat, atunci semintele se consuma in timpul mesei.) Ca sa prevenim aparitia varicelor (efect secundar), semintele se consuma in cure de cate 3 saptamani, apoi se face o pauza de 10 zile si se bea unul din ceaiurile hepatice curente (galbenele, cicoare, siminoc sau altele).
In lipsa farmaciilor, batranii de la tara au baut sute de ani ceai hepatic din lastari de castraveti cu frunze, din castraveti batrani, galbeni, pe care nu-i puteau manca. Iar pulberea din castraveti uscati (semintele se inlaturau) se aplica pe locurile cu psoriazis.
Inca un remediu cu efect sigur este radacina de brusture. Se bea periodic (de exemplu, 21 de zile, la fiecare 3 luni). Se prepara simplu: 30 g de radacini uscate (se gasesc la plafar) se fierb in 250 ml de apa clocotita, timp de 10 minute. Se raceste lichidul si se beau cate 2 inghitituri, de 3 ori pe zi, inainte de masa. Daca scoateti din pamant o radacina proaspata, o spalati, o dati pe razatoare si o adaugati in salata sau o mancati ca atare; se poate indulci cu putina miere de albine. Se foloseste si in tratarea cancerelor si a fibroamelor. Ceaiul se foloseste si pentru comprese pe locurile afectate de psoriazis.
Rezultate bune pentru imbunatatirea functiilor hepatice se obtin folosind cicoare. Radacina plantei se scoate din pamant toamna, cand frun