INCONŞTIENŢĂ Sute de bucureşteni ignoră avertismentele autorităţilor şi nici nu se tem de înec atunci când aleg să se răcorească în bălţile din Capitală. Lacurile Tineretului, Morii, Cişmigiu şi Floreasca sunt câteva dintre locurile unde, vară de vară, oamenii se scaldă, fără ca niciun gardian să-i oprească.
Lacul Morii este una dintre atracţiile estivale urbane, atunci când afară nu se poate respira din cauza arşiţei. La capătul digului, acolo unde apa lacului se varsă în râul Dâmboviţa, paznicul spune că nu este permis înotul. „Aici nu e voie. Sunt doar cei care pescuiesc. În rest, pe maluri, e voie la înot”, a spus ieri gardianul.
Copiii vin cu părinţii
De-a lungul lacului, pe malurile cimentuite, câteva zeci de bucureşteni se „prăjeau” la soare. Băieţii, cu vârste cuprinse între 5 şi 25 de ani, păreau că se distrează foarte bine. „Haideţi mă la apă mai mare, că e super mişto!“, striga unul dintre ei. Ceilalţi îl ascultă şi înoată în grup către el.
Alexandru este „mezinul“ grupului. Are doar cinci ani şi a venit aici cu tatăl şi cu unchiul lui. „Este un pic rece apa, dar îmi place!“, a spus micuţul temerar în timp ce îşi lua avânt ca să sară în apă de pe o trambulină improvizată.
S-a scufundat câteva secunde în apa murdară, dar a ieşit la suprafaţă. „E mare aici. Nu am reuşit să ajung la fund!“, ne-a anunţat micuţul.
Imediat a apărut şi tatăl care l-a aprobat pe Alexandru: „Are mult peste doi metri adâncime, dar nu mi-e frică pentru el că ştie să înoate!“, a explicat bărbatul.
Tinerii au mai spus râzând că niciun prieten de-al lor nu s-a înecat, dar că au auzit de mulţi alţii care au păţit-o.
Scăldatul interzis!
„În toate apele din subordinea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) nu este permis să se intre în apă, indiferent de perioadă“, a declarat Carmen Chicu, purtătorul de cu