HDX vine cu un aparat foarte mic, silenţios, care rulează toate formatele de fişiere video de înaltă definiţie. Costă 850 de lei.
Mai subţire decât un pachet de ţigări, lung cât un pix şi mic cât palma. HDX Bone face să dispară playerul şi zecile de DVD-uri care ocupă loc în bibliotecă. Pe lângă faptul că te poţi uita la filme şi fotografii de înaltă rezoluţie, prin intermediul acestui aparat, direct din faţa televizorului tău, poţi sta pe messenger sau Facebook.
Avantajul navigării pe internet este dat de faptul că playerul rulează cu sistemul de operare de la Google, Android. Îi conectezi un cablu de net, o tastaură cu USB şi eşti pe orice site vrei tu. Playerul e extrem de silenţios datorită carcasei de aluminiu prin intermediul căreia se face răcirea şi care a eliminat nevoia unui cooler.
Faţă de un DVD player, are marele avantaj că rulează toate formatele de fişiere high definition. Controlul se face din telecomandă, iar meniul ni s-a părut destul de simplu şi nu a necesitat setări complicate. Am urmărit câteva secvenţe dintr-un documentar despre spaţiu, iar imaginile erau foarte clare şi spectaculoase. Am folosit un stick, însă transferul de filme, muzică sau fotografii se poate face de pe computerul personal, care se conectează prin intermediul unui cablu USB, iar aparatul va avea funcţia unui hard disk extern.
Dacă, de exemplu, vrei să te uiţi la un film de pe DVD, poţi lega aparatul în reţea cu PC-ul şi rulează direct pe televizor. Cei care vor o calitate superioară a sunetului, pot lega sistemul audio printr- un cablu stereo la o ieşire specială pentru acest lucru.
CAPACITATE
Depozit pentru 100 de DVD-uri
Un mare avantaj îl constituie preţul. De exemplu, un HDX Bone cu o capacitate de 250 GB costă 750 de lei, iar dacă vrei ceva mai mult spaţiu pe hard disk, cu 100 de lei în plu