Locatarii care şi-au montat centrale de apartament fără aprobarea Energomur vor fi amendaţi. Cuantumul acestora variază între 500 şi chiar 1.000 de lei, iar cei în culpă vor suporta şi costul refacerii reţelei vechi de apă şi căldură.
Citeşte şi:
Angajată de asociaţia de proprietari cu 300 de lei pe oră
„Potrivit legii, cei care se află în zona unitară de termie nu au voie să se debranşeze. Acest lucru înseamnă că debranşarea primeşte aviz nefavorabil. Cei care se debranşează vor fi amendaţi. Vor primi amenzi şi cei care nu se află în zona unitară şi se debranşează fără aprobarea Energomur. Valul de debranşări poate afecta funcţionarea întregului sistem, iar noi trebuie să asigurăm funcţionarea acestuia pentru cei care au rămas în sistemul centralizat", a declarat Bota Edit, purtătorul de cuvânt al Energomur.
Amenzi de până la 1.000 de lei
Conducerea societăţii de termoficare s-a arătat nemulţumită de valul de debranşări din ultima perioadă. S-au primit în jur de 1.000 de solicitări de debranşare, dar numărul celor care au montat centrale de apartament este mai mare.
„Începând din septembrie vom analiza situaţia. Vom cere preşedinţilor asociaţiilor de locatari să ne prezinte un raport al situaţiei de pe teren, respectiv numărul locatarilor care şi-au montat centrale de apartament, după care vom compara raportul respectiv cu datele pe care le avem noi. O să facem verificări pe teren, iar unde vom constata nereguli, vor urma amenzile. Potrivit legii, cuantumul amenzilor variază între 500 şi 1.000 de lei. Mai mult, cei care s-au debranşat fără aprobarea Energomur şi şi-au montat centrale de apartament în mod individual vor trebui să refacă instalaţia de apă caldă şi căldură la forma iniţială", a conchis Bota Edit.