Îi place foarte mult să gătească şi acest lucru se vede în creaţiile sale care îi reflectă această pasiune.
O întâmplare hazlie a dus-o pe braşoveancă pe calea creaţiei. În urmă cu opt ani se afla la o prietenă în Germania. Lustra acesteia s-a spart şi au căutat soluţii să o lipească. „A găsit de cumpărat plastic polimeric şi a luat o trusă întreagă. Când am băgat însă lustra la cuptor s-a stricat de tot", îşi aminteşte amuzată Ana.
Prietena ei i-a făcut cadou restul trusei şi cu toate că mult timp nu a fost atrasă de aşa ceva, s-a gândit într-o zi o să încerce totuşi să facă ceva cu materialele care zăceau degeaba într-o cutie. „A început să îmi placă din ce în ce mai mult. E ca un virus care te cuprinde. Le coceam atunci în cuptorul de la aragazul mamei mele şi foarte multe se stricau, pentru că nu aveam cum să nimeresc exact temperatura de 130 de grade, cât trebuia", mai povesteşte tânăra.
După ce a terminat facultatea de Psihologie de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, s-a hotărât să îşi exploateze şi latura artistică, care prinsese contur în viaţa ei. Aşa a ajuns la Academia de Arte Plastice din Bucureşti, la secţia design vestimentar. A continuat însă să realizeze bijuterii din produse fimo pe care le vindea colegilor de facultate.
„Aveam mare succes cu ele pentru că foloseam produse aduse din Germania, care la noi nu se găseau încă. Le vindeam pe toate până sa ies din sala de curs", îşi mai aminteşte Ana.
Inspirată de prăjituri şi desene animate
Creaţiile tinerei braşovence sunt deosebite tocmai prin temele abordate. Încă de la început a fost inspirată de produsele de cofetărie, care reprezintă o altă pasiune a ei, dar şi de desenele animate care „sunt frumoase şi relaxante, indiferent de vârsta pe care o ai".
Pe de altă parte, bijuteriile ce reprezintă personaje din desene animate sunt şi