Contractul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi, în valoare de 142 de milioane de euro, a fost semnat, sâmbătă, premierul Emil Boc, prezent la ceremonie, spunând că "România e într-o cursă contracronometru în privinţa absorbţiei fondurilor europene". Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, şi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, au semnat contractul privind extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă
Contractul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Iaşi, în valoare de 142 de milioane de euro, a fost semnat, sâmbătă, premierul Emil Boc, prezent la ceremonie, spunând că "România e într-o cursă contracronometru în privinţa absorbţiei fondurilor europene".
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, şi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, au semnat contractul privind extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ.
Premierul Emil Boc, prezent la ceremonia de semnare a contractului, a spus că din cele 142 de milioane de euro, aproximativ 103 milioane reprezintă fonduri nerambursabile europene, iar restul contribuţii ale autorităţilor locale şi naţionale.
„Suntem într-o cursă contracronometru în privinţa absorbţiei fondurilor europene, iar orice zi de întârziere ne costă. Niciodată România nu a avut o şansă atât de mare pentru a se dezvolta, dar trebuie să ştim să facem proiecte, apoi să le implementăm”, a spus Emil Boc.
De asemenea, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că proiectul de la Iaşi este unul din cele mai mari, ca valoare, dintre proiectele derulate în ţară pentru modernizarea reţelelor de apă, adăugând că 386.000 de locuitori din judeţul Iaşi vor beneficia de servicii mai bune.
Lucrările vor fi împărţite pe module pentru a fi executate de mai multe firme
La rând