Aventura oricărui antrenor la o echipă de top din România începe cu o declarație de dragoste : patronul spune că nu se bagă peste echipă, iar antrenorul spune că va fi înțelegător cu șeful lui. Totuși, aventura se termină invariabil cu un divorț, însoțit de înjurăturile de rigoare, dezvăluiri din culisele clubului, acuzații de o parte și de alta a gardului și promisiunea că mariajul nu se va mai repeta niciodată. "Niciodată" durează însă în medie între trei și cinci ani.
Știe cineva cine este patronul echipei engleze Manchester ? Dar la formația spaniolă Real Madrid cine e omul cu banii ? Are careva idee cine este personajul care stă în spatele grupării franceze Girondins Bordeaux ? Probabil că puțină lume cunoaște răspunsurile la aceste întrebări. De ce ? Simplu : în alte campionate din Europa, patronii echipelor stau cuminți în banca lor.
Liga I poate fi botezată fără nici un fel de reținere Liga Patronilor. E un campionat în care antrenorii sunt schimbați cam de două ori pe sezon, iar oamenii cei mai prezenți în presă nu sunt jucătorii, așa cum ne-am fi așteptat, ci... patronii.
Aventura oricărui antrenor la o echipă de top din România începe cu o declarație de dragoste : patronul spune că nu se bagă peste echipă, iar antrenorul spune că va fi înțelegător cu șeful lui. Totuși, aventura se termină invariabil cu un divorț, însoțit de înjurăturile de rigoare, dezvăluiri din culisele clubului, acuzații de o parte și de alta a gardului și promisiunea că mariajul nu se va mai repeta niciodată.
"Niciodată" durează însă în medie între trei și cinci ani. Aproape de fiecare dată, antrenorul revine la echipa de la care a plecat cu scandal și înjurături. De câte ori nu l-am văzut pe Ioan Andone venind și plecând de la Dinamo ? Dar pe Mircea Rednic ? Acum este și cazul lui Victor Pițurcă la Steaua.
Ce tip de antrenor îi trebuie Stelei ? Tipul taci