Gigi Becali este fascinat de voievodul Mihai Viteazul, dar finanţatorul roş-albaştrilor poate fi mai degrabă asemuit cu Ştefan cel Mare: “Om nu mare la stat, mânios şi degrabă vărsător de sânge nevinovat”. Această trăsătură de caracter a latifundiarului au simţit-o pe pielea lor toţi antrenorii care au trecut, prin Ghencea, în timpul mandatului său de finanţator.
Gică Hagi
“Regele” a preluat echipa în iunie 2007, dar nu a rămas antrenor al Stelei decât 3 luni. El şi-a dat demisia, fiind deranjat de criticile publice ale finului său şi de faptul că Becali încerca să-i impună jucătorii care trebuiau să intre în teren.
“Mă simţeam torturat la Steaua. Am trăit momente penibile: să primeşti telefon de sus, să spună cine intră, cine iese. Am rămas mut”, a caracterizat Hagi perioada petrecută în Ghencea. Acum, fostul lider al naţionalei se dedică afacerilor şi şcolii de fotbal ce-i poartă numele, dar imaginea i-a rămas pătată de caracterizarea patronului Stelei: “Hagi are caracter zero, caracter murdar. Am eu nevoie să fiu curtean la rege? E un rege cu coroană de tinichea, un rege vagabond”.
Walter Zenga
Italianul a preluat echipa în iulie 2004 şi a plecat în mai 2005, cu două etape înainte de finalul sezonului şi de cucerirea titlului. “Nu am înţeles niciodată de ce Gigi a făcut asta”, a spus el. Zenga a cucerit apoi eventul (2005-2006) în Serbia, cu Steaua Roşie Belgrad. Întors în România, la Dinamo, Zenga a stat doar 80 de zile şi a demisionat mai mult forţat de împrejurări, după ce “câinii” au pierdut în faţa Stelei, scor 0-1. Italianul nu mai vrea să audă de Liga I, iar în acest moment antrenează clubul Al Nasr Riyad, din Arabia Saudită.
Dumitru Dumitriu
După ce i-a luat locul lui Zenga pe banca Stelei şi a “asudat” două etape pentru titlul de campion, Dumitru Dumitriu, nu a reuşit să se menţină în funcţie şi a fost înlocui