Olimpia Creţu este şefa secţiei de ATI (anestezie şi terapie intensivă) de la Spitalul Judeţean Teleorman, dar şi medic primar în specialitatea nefrologie.
A decis să urmeze cariera de medic în liceu. Din acel moment spune că a început o muncă de Sisif pentru că bagajele de cunoştiinţe erau extraordinar de generoase. În plus, competitivitatea era foarte ridicată, locurile foarte putine, iar candidaţii foarte mulţi. Îşi aduce aminte că în perioada în care a dat admiterea pe un loc candidau nu mai puţin de 30 de concurenţi.
De 30 de ani pe „baricade” la Alexandria
Rezidenţiatul l-a făcut în anestezie şi terapie intensivă, la Spitalul Fundeni, secţia de chirurgie vasculară, unde a rămas mai mult timp.Apoi a venit, pentru câteva luni, la Spitalul din Turnu Măgurele, iar final a rămas la Spitalul Judeţean, secţia ATI. Aici şi-a petrecut următorii aproape 30 de ani.
Totuşi, medicul Olimpia Creţu nu s-a mulţumit doar cu atât. A simţit că poate să facă şi mai mult, deşi spune că era , oricum, foarte implicată şi foarte expusă. A încercat şi a doua specialitate şi anume nefrologia, specializare care se ocupă de oamenii cu patologie renală, printre care şi de cei cu insuficienţă renală în stadiu terminal. Bolnavilor le este îmbunătăţită calitatea vieţii printr-un tratament care se numeşte dializă.
„Dacă nu iubeşti şi nu respecţi omul, nu poţi să-l tratezi”
Omul Creţu Olimpia a dorit să se implice şi în partea de monitorizare a profilului moral şi profesional al doctorilor, din funcţia de vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Teleorman, post pe care l-a ocupat până în urmă cu trei ani. Între timp şi-a completat pregătirea profesională şi şi-a îmbogăţit profilul profesional cu numeroase competenţe în domenii precum terapia durerii, hemodializă, ecografie generală, management sanitar.
Olimpia Creţu consideră că cheia succesului cons