De la începutul anului şi până în luna aprilie, angajaţii Transurb au descoperit nu mai puţin de 100 de abonamente falsificate. În ciuda măsurilor luate de conducerea societăţii de transport în comun, singurul lucru care putut stopa fenomenul a fost aplicarea unei banderole fosforescente pe abonamente.
Sărăcia şi preţul destul de ridicat pentru veniturile vasluienii i-au determinat pe o parte dintre călătorii municipiului reşedinţă de judeţ să apeleze la măsuri mai puţin ortodoxe atunci când când se deplasează cu mijloacele de transport în comun. Astfel, pentru a face economii, o parte dintre locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ au găsit o metodă ingenuasă de a circula cu maşinile Transurb fără să scoată nici un ban din buzunar şi anume imitarea abonamentelor. De la începutul anului şi până în prezent, angajaţii societăţii au depistat nu mai puţin de 100 de astfel de abonamente falsificate.
"La început ne-am confruntat cu doar câteva cazuri răzleţe, însă treptat numărul abonamentelor falsificate a început să crească. Pentru a opri fenomenul am sesizat Poliţia, dosarul fiind acum în cercetare", a declarat Ileana Daniel, directorul Transurb Vaslui.
Afirmaţiile directorului societăţii de transport în comun sunt confirmate şi de către IPJ Vaslui. "Într-adevăr există un dosar în lucru la IPJ Vaslui având la bază sesizările făcute de societatea în cauză. Persoanele sunt cercetate sub infracţiunea de fals", a precizat Mihaela Ştraub, putătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Metodele puse în aplicare de fasificatori s-au dovedit extrem de eficiente, astfel încât, în ciuda încercărilor conducerii Transurb de a împiedica copierea abonamentelor, doar introducerea unei banderole fosforescente a putut stopa fenomentul.
"Am încercat să schimb culorile de la abonament, însă am constat că şi falsificatorii făceau acelaşi lucru. Am introdus şi elemente d