Evenimentele politice se succed cu rapiditate. Oamenii uita. Nimeni nu mai are timp sa analizeze. "Saptamana politica in analiza" iti ofera posibilitatea sa vezi lucrurile la rece si in ansamblul lor.
Ziare.com iti propune sa discuti la inceputul fiecarei saptamani, pe baza analizei, principalele subiecte politice.
26 iulie - 1 august 2010
Nu a incetat sa ne surprinda nici saptamana trecuta presedintele Traian Basescu. O serie de declaratii facute la postul public de televiziune a inflamat, din nou, opinia publica interna si internationala. "Tara de mana a doua", multumirile aduse romanilor care muncesc in strainatate, nevoia de "oameni puternici", criticile aduse, din nou, Guvernului au fost cateva din motivele care au incitat spiritul critic.
Personalizarea luptei dintre mogulii principalelor trusturi media si acelasi Presedinte al Romaniei a capatat dimensiuni tragi-comice. Pinochio, Felix si Nus par personaje din desenele animate. Opozitia se cearta pe un os pe care inca nu-l rod.
Romania, un produs second-hand
"O tara care se duce sa ceara mereu imprumuturi pentru a avea bani de pensii si nu pentru infrastructura este o tara de mana a doua. Trebuie sa ne revenim rapid". O logica eronata. Nu tara este de mana a doua, poate cei care au condus-o si o conduc.
O gafa taxata pe masura de toti comentatorii politici, partizani sau nu, de jurnalisti si, probabil, de restul romanilor, care in ciuda faptului ca nu le merge prea bine, cred ca Romania nu este un produs second-hand.
Daca ar fi sa-l mai si intrebam pe Traian Basescu ce inseamna tara de mana a doua, sa ne explice ce taxonomie a folosit, i-am complica si mai mult existenta si asa zdruncinata si macinata de greutatea functiei si a responsabilitatii pe care le poarta pe umeri.
Acesta ne-a obisnuit cu etichete