"America goes dark" este titlul unui editorial scris de Paul Krugman, celebrul economist american şi laureat al premiului Nobel. Editorialistul semnalează modul în care multe oraşe din Statele Unite au ales să diminueze cheltuielile bugetare, modalitate destul de familiară românilor întrucât un edil a adoptat-o la rândul lui. Este vorba despre luminile de pe străzi, aprinse "cu porţia", fenomen întâlnit în Constanţa, oraş administrat de Radu Mazăre. Paul K
"America goes dark" este titlul unui editorial scris de Paul Krugman, celebrul economist american şi laureat al premiului Nobel. Editorialistul semnalează modul în care multe oraşe din Statele Unite au ales să diminueze cheltuielile bugetare, modalitate destul de familiară românilor întrucât un edil a adoptat-o la rândul lui.
Este vorba despre luminile de pe străzi, aprinse "cu porţia", fenomen întâlnit în Constanţa, oraş administrat de Radu Mazăre.
Paul Krugman observă că mai multe state americane şi administraţii locale au ales această metodă, deşi nu demult Statele Unite ale Americii erau o naţiune care "uimea prin viziunea pe care o avea asupra investiţiilor".
"O naţiune care odată era premiată pentru educaţie - care era printre primele care puteau să asigure învăţământ elementar la toţi copiii săi - acum reduce", scrie Krugman.
"America se află pe drumul neasfaltat care duce nicăieri", este finalul textului redactat de editorialistul New York Times.
Primarul Radu Mazăre a hotărât să facă economie la bugetul local într-un mod mai special, prin tăierea iluminatului public. Drept pentru care, a dat dispoziţie ca pe bulevarde, şosele şi străzi să se aplice iluminatul în zig-zag, adică, în timp ce un stâlp produce lumină, celălalt este în repaus.