Boala este specifică pescarilor sau celor care intră frecvent în contact cu apa prin intermediul serviciului. Ciudat este că pacientul nu are loc de muncă şi nici nu a avut activităţi de acest gen în ultima perioadă.
Tânărul în vârstă de 34 ani, din Galaţi, a ajuns la spital în stare gravă, iar medicii l-au diagnosticat cu leptospiroză. În momentul de faţă acesta este internat în secţia de Terapie Intensivă. Încă nu se cunosc cauzele bolii, mai ales că bărbatul nu un loc de muncă care necesită contactul cu apa şi nici nu a fost la pescuit în ultima perioadă.
În acelaşi timp, pacientul le-a spus medicilor că a intrat în subsolul blocului pentru a închide un robinet, doar că timpul petrecut acolo este mult prea mic pentru a se putea îmbolnăvi. Aceasta ar fi principal cauză, fiind bine ştiut faptul că şobolanii sunt un bun transmiţător al virusului. Totodată, virusul poate fi transmis prin urina de porc.
“Nu pescuieşte, nu a fost la vânătoare. Afirmă că a intrat în subsol pentru a închide un robinet, dar timpul de expunere este prea mic pentru a contacta boala. Analizăm cauzele. Vom vedea dacă se confirmă şi de către laborator. Are suficinete afecţiuni care ne preocupă. Este diagnosticat cu miocardită acută, un sindrom hepatic, sindrom renal, sindrom hemoragic precum şi un sindrom febril”, a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
Ciudat în acest caz este faptul că tânărul nu lucrează nicăieri, cu atât mai puţin în condiţiile specificate anterior.
„Boala este provocată de un germene care iubeşte apa. Este o boală gravă, posibil mortală. Virusul se răspândeşte de la şobolani, de la urina de porc. Omul a contactat o boală profesională pentru cei care repară instalaţii sanitare sau care sunt pescari. Bărbatul a căzut victimă acestei boli deşi are cea mai răspândită ocupaţie din România, nu are loc de mun