"Aici nu e vorba de interesul meu personal, al unora sau altora, este vorba de interesul ţării. Iar cei care nu vor înţelege acest lucru nu mai au ce căuta în Parlamentul României", le-a spus Emil Boc membrilor Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, care l-au primit cu gura căscată pe premier, ajuns intempestiv la prima şedinţă a comisiei
Premierul Emil Boc le-a cerut parlamentarilor din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor să reconstruiască Legea ANI p e forma trimisă de Guvern în Parlament şi amendată de deputaţi. "Aceea este forma care răspunde intereselor României în UE şi nevoii de transparenţă a românilor pentru a şti cum şi-au procurat averile demnitarii români", le-a spus premierul membrilor comisiei. El a mai precizat că noua formă a legii trebuie să fie pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale. "Aici avem nevoie de o singură declaraţie de avere, dar, evident, aceasta să anonimizeze, să şteargă, pe româneşte spus, anumite date cu caracter personal ce ţin de domiciliu sau de adresa imobilului care face obiectul declaraţiei de avere. În rest, cred că nu avem nimic de ascuns, datele trebuie să rămână publice", a afirmat premierul.
Boc a cerut totodată majorarea de la 1 la 3 ani a termenului în care ANI poate verifica averile. "După sfârşitul mandatului, declaraţiile de avere şi de interese să fie păstrate în site-ul instituţiei şi la ANI încă 3 ani".
Boc face ordine în Parlament
Pentru a nu mai apărea surprize pe traseul elaborării noii legi ANI, Boc a atins în discursul său coarda naţională, devenind, pe alocuri, patetic.
"Forma pe care o dorim noi este aceea care asigură şi continuitatea funcţionării ANI. Eu sper că fiecare politician din România a învăţat ceva din ultima experienţă pe care avut-o la raportul de ţară al UE. Aici nu e vorba de interesul meu personal, al unora sau altora. Este vorba de interesul ţ