IconArts este un produs cultural care fiinţează de opt veri şi face un racord cu cele mai noi tendinţe din muzică, dans, artă dramatică sau fotografie. Academia IconArts „ameninţă“ cu manifestări care vor avea loc la toamnă în Bucureşti şi în Cluj şi care vor consta în happening-uri cu proiecţii video, dans şi muzică, după reţeta casei.
CITEŞTE ŞI:
Festivalurile tradiţionale continuă şi în august, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului
Concert in memoriam Marcovici la Sibiu, unul din fondatorii grupului Roşu şi Negru
Cursurile de măiestrie, concertele, evenimentele de fuziune între arte reprezintă un interesant experiment de diversitate în unitate sub semnul Festivalului (internaţional) „Academia Icon Arts". Avem de-a face cu o întâmplare culturală care contaminează prin calitate şi prin seriozitatea cu care propune treceri elegante peste tabuuri.
Datele statistice au relevanţa lor, dar IconArts îşi propune mai mult decât o simplă acumulare cantitativă. Pentru conformitate, dimensiunile acestui eveniment care s-a desfăşurat timp de două săptămâni, până la 8 august, în Sibiu, Cisnădie, Cisnădioara, Mediaş, Biertan şi Târgu-Mureş, au fost următoarele: 105 cursanţi şi 22 de profesori din Liban, Italia, Spania, Grecia, Germania, Olanda, China şi România, care au susţinut cursuri în domeniile compoziţie, muzicologie, interpretare muzicală, muzică de cameră şi orchestră, chitară, canto şi pian, secţiunile de jazz, dans şi happening coregrafic, artă dramatică, improvizaţie literară şi fotografie.
Manifestări la Cisnădie şi Cisnădioara
Partea de festival a cuprins 20 de concerte, iar evenimentul a fost posibil datorită conlucrării financiare şi organizatorice dintre Exces Music, Uniunea de Creaţie Interpretativă din România (UCIMR) şi primăria oraşului Sibiu, festivalul aflându-se sub patronajul domnului Klaus Johan