Dacă doriţi să vă răsfăţaţi papilele gusta-tive cu ceva special, vă prezentăm câteva reţete cu umplutură, pentru delicii gastronomice a căror specificitate este dată de aşezarea în straturi a ingredientelor.
Timp de secole întregi, bucătari din lumea întreagă au inventat şi preparat propriile specialităţi cu umplutură. De la asiaticele rulouri de sushi la ardeii Poblano umpluţi cu brânză (specialitate mexicană) şi până la modernul Turducken de inspiraţie americană (un rulou special preparat prin umplerea unei jumătăţi de curcan dezosate cu o jumătate de raţă dezosată, care, la rândul ei, este umplută cu un pui), toate reţetele care presupun pregătirea unei umpluturi îşi găsesc admiratori printre gurmanzi. Preparatele de acest gen sunt pline se savoare, care se adună odată cu fiecare strat de ingrediente şi cu fiecare condiment presărat. Vă prezentăm câteva idei de preparate „în straturi“, ideale pentru un prânz săţios, plin de vitamine şi savoare. Fie că vă este poftă de vinete umplute în stil mediteranean, pui umplut cu mere sau de ardei umpluţi cu carne tocată şi mirodenii, începeţi acum călătoria culinară.
Roşii umplute
Roşiile sunt sunt extrem de gustoase în stare naturală. Savoarea roşiilor se intensifică însă atunci când acestea sunt scobite de miez, umplute cu diverse ingrediente şi coapte la cuptor până când devin fragede. Umplutura pentru roşii poate fi reprezentată de morcovi daţi pe răzătoare şi condimentaţi cu pudră de curry, ceapă, spanac, stafide sau alune, asta dacă nu cumva preferaţi umplutura „tradiţională“ pentru ţara noastră - carne tocată şi orez.
Cartofi umpluţi
O reţetă foarte gustoasă şi uşor de preparat. Cartofii copţi întregi, în coajă, se scobesc şi se umplu cu un amestec cremos format din miezul de cartofi, lapte bătut, unt, cubuleţe de bacon şi arpagic tocat mărunt. Evident, se consumă doar conţi