Katie Price, cunoscută drept Jordan, face bani semnând cărţi de ficţiune care au intrat în topul bestseller-urilor şi sunt ecranizate la Hollywood. Are o avere estimată la 40 milioane de lire sterline.
Marea Britanie a dezvoltat o întreagă industrie în jurul „fetelor de la pagina 5" - o industrie care nu înseamnă doar articole de ziar sau formate de emisiuni populate cu astfel de vedete, ca-n România.
Romanele sunt scrise de altcineva
În Anglia, Katie Price e echivalentul Simonei Sensual sau al lui Sexy Brăileanca; însă, în timp ce Sexy Brăileanca s-a făcut cântăreaţă de manele la OTV („Sunt o fetiţă tunată"), Katie Price, cunoscută şi drept Jordan, a încercat să se lanseze în politică, a participat la reality show-uri şi, mai ales, a semnat cărţi care s-au vândut în draci.
Puţin contează că ele nu au fost scrise de Katie Price, ci de un „ghostwriter", scrib plătit, Rebecca Farnworth; în definitiv, ce se vinde e imaginea, iar Katie Price, ca un bun om de afaceri ce e, ştie să-şi vândă imaginea de femeie uşoară, lipsită de prejudecăţi. Astfel, penultima ei carte, „Sapphire", îl concurează pe Dan Brown cu al său „Simbol pierdut" în topul best seller-urilor de luna asta, vânzând 11.000 de exemplare în primele 24 de ore de la lansare. Volumul nu este autobiografic, ci de ficţiune - chiar dacă personajul central - are ceva îmbârligături cu lumea modei şi a tabloidelor, asemenea autoarei. Personajul central al nuvelelor e Sapphire, o femeie care nu mai crede în relaţii de când şi-a surprins soţul în pat cu altă femeie. Ea îşi alege iubiţii după cât de tineri şi proaspeţi sunt (de regulă mai tineri decât ea), cât de chipeşi şi cât de buni în pat; fireşte, totul acompaniat de lipsa oricărei implicări afective din partea voluntarei femei, care preferă să-şi canalizeze energia şi pasiunea spre dezvoltarea propriei afaceri - un magazin de lenjerie de l